De ce aceeasi firma offshore costa intre 700 euro si 2500 euro la provideri diferiti?

Pretul unei firme offshore depinde de foarte multi factori si nu intotdeauna cea mai ieftina sau cea mai scumpa varianta este cea mai buna.

Exista mai multe tipuri de provideri:

  • Provideri Wholesale: sunt provideri mari care de obicei activeaza intr-o singura tara in care sunt si agenti registrati. De obicei nu lucreaza direct cu clientii finali ci doar cu provideri din alte tari, oferind preturile cele mai mici pentru partenerii care au un volum foarte mare de firme infiintate. Nu ofera nici un fel de consultanta legata de legalitate, fiscalitate, structurarea firmelor sau cum poate fi folosita firma offshore. Gama de servicii este limitata la infiintarea firmelor offshore.
  • Provideri Internationali ce sustin ca ofera si Consultanta: sunt provideri ce au sediul in una sau mai multe jurisdictii offshore, au preturi mari, lucreaza cu clienti directi si pretind ca ofera consultanta, oferind insa mai mult niste sfaturi generale, pentru ca nu au expertiza si experienta legislatiilor locale din tarile unde sunt clientii, punand deseori clientii in ipostaza de a incalca legislatia in tara de resedinta.
  • Marile firme de consultanta Multinationale ( „The Big Five” ) – sunt firme precum Deloitte sau Pricewaterhouse Cooper a caror principala activitate este consultanta, iar infiintarea firmei offshore de obicei este parte a unui pachet de consultanta mult mai mare si mai scump. Aceste firme de consultanta infiinteaza firmele prin Provideri de tip Wholesale. Serviciile lor sunt inaccesibile clientilor mici si medii.
  • Firme de Consultanta Internationale Specializate in Firme Offshore si cu prezenta locala – in aceasta categorie se incadreaza si Dema Partners. Preturile sunt medii insa ofera consultanta privind implementarea in cadrul unui business a uneia sau mai multor firme offshore, avand atat expertiza privind fiscalitatea internationala si legislatia din fiecare paradis fiscal in parte, cat si experienta si cunoasterea legislatiei si fiscalitatii locale. Acest tip de firme ofera servicii complete la un pret mediu, cele mai recomandate pentru clienti.
  • Firme Locale Intermediare – zeci de asemenea firme au aparut si disparut in ultimii ani in Romania, multi clienti ramanand in imposibilitatea de a isi reinnoi firmele. In timp ce cateva pot fi serioase si conduse de persoane cu experienta, multe dintre ele ofera consultanta fara a avea nici un fel de cunsotinte sau expertiza in domeniul legislativ sau fiscal, nu au birou sau biroul este intr-un apartament de locuit, nu au nici un fel de etica scopul final fiind sa vanda clientului o firma foarte ieftina cu un adaos mic, spunand acestuia ce doreste sa auda si nu ceea ce este legal. Mentionam ca nu de putine ori am recomandat clientilor care vaneaza pretul cel mai mic, firme concurente care totusi prezinta seriozitate si sunt de mult timp pe piata, pentru a nu pica in plasa alegerii pretului cel mai mic dintr-o reclama pe google.

Daca veti citi constant articolele pe care le vom publica in sectiunea „Blog” o sa vedeti cate elemente conteaza in structurarea si folosirea legala a unei firme offshore. Aceste lucruri nu fac insa ca folosirea firmelor sa fie complicata ci inseamna doar sa alegeti consultantul potrivit care va face toata structurarea afacerii pentru dumneavoastra, urmand ca dumneavoastra doar sa desfasurati activitatea in mod obisnuit.